Gitaarverhaal: Andy Mansons Tripleneck

Gitaarverhaal: Andy Mansons Tripleneck

Video en meer bij het artikel in Gitarist 283

Het was vooral Jimmy Page die met de Gibson EDS-1275 de elektrische doubleneck voor het voetlicht bracht. Maar is deze dubbelhals al niet alledaags, de akoestische Andy Manson Tripleneck is een regelr.....meer »»

North Sea Surf Festival

Surfmuziek en -films in de Melkweg op 20 september

Op zaterdag 20 september is de Melkweg bezet door het North Sea Surf Festival. Het festival wordt sinds 2010 gehouden en wordt elk jaar drukker bezocht. Ook dit jaar kan de bezoeker weer een keur aan .....meer »»

Marcus Deml & Errorhead in Gitarist 283

Zie hem tijdens de Fender Road Tour en later met eigen band

Eind september en begin oktober is de Duitse sessiegrootheid Marcus Deml te zien met de Fender Road Tour. Met zijn band Errorhead speelt hij op 9 november in de Bosuil in Weert en op 26 november in de.....meer »»

Fender Custom Shop tentoonstelling

Veel gitaren, muziek en master builder Cruz

Op 26 september organiseert Fender een Custom Shop tentoonstelling in Duisburg, net over de grens in Duitsland. Op het evenement worden exclusieve modellen uit de Custom Shop tentoongesteld, zal gitaa.....meer »»

Peavey Revalver 4: grensverleggend

Demovideo en vooruitblik op de test in Gitarist 283

Gitarist-testredacteur Jos Kamphuis roemt in Gitarist 283 (in de winkel vanaf 23 september 2014) de diepgang en het speelgevoel van de versterkermodellen in Peavey's softwarepakket Revalver 4. Maar er.....meer »»

Boss GP-10GK: veelzijdig op podium en in thuisstudio

Demovideo en vooruitblik op de test in Gitarist 283

Goedbeschouwd is de Boss GP-10, met zijn effecten, gitaarmodeler en gitaarsynthesizer aan boord, een compacte versie van de Roland VG-99. Een interessant apparaat, dat we met Gitarist testen in editie.....meer »»

Arjen Lucassen uitgeroepen tot progvirtuoos

Nederlandse gitarist op de Britse Prog Awards 2014

Hoewel hij zelf lang geleden de hoop opgaf ooit zo snel te kunnen spelen als Yngwie Malmsteen, heeft de Nederlandse progressieve gitarist Arjen 'Ayreon' Lucassen de Prog Awards 2014 Virtuoso Award gew.....meer »»

DV Mark clinics in Nederland op 10 en 11 oktober

Gitaar(versterker)geweld met Marco Sfogli en Andy James

DV Mark produceert al een aantal jaar gitaarversterkers en -pedalen als het broertje van Markbass. In de maand oktober toert het merk door verschillende landen in Europa om de versterkers te promoten .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken