Test van de D'Addario XS-serie snaren voor elektrische gitaar

Test van de D'Addario XS-serie snaren voor elektrische gitaar

Met extreem dunne coating

Een jaar geleden introduceerde D'Addario de nieuwe XS serie snaren voor akoestische gitaren met de woorden "een ware technologische doorbraak op het gebied van gecoate snaren." Nu zijn ze ook voor ele.....meer »»

2,5 miljoenste gitaar van Martin

Ingelegd met 436 diamanten

Jawel, het 188 jaar oude merk heeft het ongelofelijke aantal van 2,5 miljoen gitaren gemaakt. Dat vraagt om een heel bijzonder jubileuminstrument. Wie Martin kent, weet dat dat een uitdaging is die ze.....meer »»

Videotest van de LTD Viper 1000 MSTBC gitaar

Testrapport in Gitarist 376, juli 2022, hier de video van de test!

'De LTD Viper 1000 MSTBC blinkt uit in rock en metal, wat je ook zou verwachten van een LTD gitaar, maar dankzij de extra voicings krijg je er een heel palet aan klanken bij, waardoor er eigenlijk gee.....meer »»

Baton Rouge breidt 20s Reloaded-serie uit met nieuwe shape

Er zijn zes FJ-modellen met verschillende houtsoorten en finishes

Baton Rouge's nieuwe FJ-shape is een kleine jumbo met een ondiepe cutaway. Een Flatcut Jumbo noemt de gitaarfabrikant dat ofwel FJ. Baton Rouge wil er de kloof mee overbruggen tussen de 20s Reloaded- .....meer »»

Taylor introduceert Koa modellen in 700 serie

Grand Auditorium en Grand Concert

Taylors 700 serie akoestische gitaren bestond uit modellen met palissander zij- en achterkant en een sparren top. Nu is heeft Andy Powers twee Koamodellen toegevoegd, de Grand Auditorium 724ce en de i.....meer »»

Yamaha introduceert een geheel vernieuwde Revstar serie

Lichtgewicht racegitaren

Yamaha presenteert een geheel vernieuwde serie Revstar gitaren. Oorspronkelijk in 2015 verschenen, hadden de Revstar's in naam en uiterlijk al een dikke knipoog naar Yamaha’s caféracer motoren. Dat.....meer »»

6 prachtige limited edition modellen in D'Angelico’s Deluxe serie

Van elke uitvoering zijn er wereldwijd slecht 50 stuks beschikbaar

Elk jaar kiest D'Angelico een aantal modellen uit zijn catalogus die licht worden aangepast qua afwerking, elektronica en hardware. Van deze variaties wordt er slechts een beperkt aantal exemplaren ge.....meer »»

De bijzondere Kauffmann Cozy gitaar getest in Gitarist

Check de onthullingsvideo van deze gitaar van Nederlandse makelij, 'ontdekt' in een kasteel in Frankrijk...

In december publiceerden we het nieuws over die bijzondere in Nederland gebouwde gitaar, de Kauffmann Cozy. In Gitarist 375, juni 2022 hebben we de Cozy getest. En het is werkelijk een heel bijzondere.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken