Reportages vanaf North Sea Jazz 2023

Reportages vanaf North Sea Jazz 2023

Lekker veel gitaar op de 46e editie van dit altijd overrompelende festival

Een week na Keti Koti is daar North Sea Jazz, met als centraal thema Sounds of Diversity, a Shared Musical Heritage: tal van concerten gedurende drie festivaldagen die in het teken staan van de erfeni.....meer »»

Release van de week: Shakti - This Moment

Vandaag verschenen: 30 juni 2023

De forever young gitarist John McLaughlin (81) bedacht 50 jaar geleden met tablaspeler Zakir Hussain (72) de formatie Shakti. Twee, inmiddels legendarische studioalbums waren het resultaat. Diverse li.....meer »»

Jazz en world moeten terug op op NPO zenders: na protestmars is petitieboek aan Tweede Kamer aangeboden: dinsdag 27 juni 2023

Petitieboek aangeboden aan Tweede Kamer

Eens waren er programma's waar jazz en world voorbijkwam op radio en tv, zoals Vrije Geluiden, Co Live, DWDD, en Matthijs Gaat Door. Nu is er alleen op de radio nog een themakanaal NPO Soul&Jazz, waar.....meer »»

Release van de week: Vintage Trouble - Heavy Hymnal

Vandaag verschenen: 23 juni 2023

Het vijfde album van Vintage Trouble is release van de week voor onze bladen Gitarist en Slagwerkkrant. Wie wil weten waarom, kan in principe volstaan met de eerste maten van openingstrack "Who Am I"......meer »»

Release van de week: Loupe - Do You Ever Wonder What Comes Next?

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals sierde de cover van ons meinummer en deed onlangs een workshop op de Bridge Guitar Convention. Vandaag komt hun langverwachte, briljante album Do You Ever Wond.....meer »»

Release van de week: Dudu Tassa & Jonny Greenwood - Jarak Qaribak

Vandaag verschenen: 9 juni 2023

Radiohead-gitarist Jonny Greenwood naast zijn hoofdband altijd weer te verrassen. Op 'Jarak Qaribak' duikt hij de Arabische muziek in met Israëlische zanger/gitarist Dudu Tassa......meer »»

Release van de week: Foo Fighters - But Here We Are

Vandaag verschenen: 2 juni 2023

'But Here We Are' is het eerste Foo-Fighters album sinds de volkomen onverwachte dood van drummer Taylor Hawkins. Dat zou een donkere schaduw over het album kunnen werpen, maar het album klinkt juist .....meer »»

Nieuw wereldrecord DeWolff

Snelste tijd van opnamen tot release vinyl

DeWolff heeft een nieuw wereldrecord op zijn naam staan. Het rocktrio nam op 1 juni het nummer 'Rosita' op, waarna er direct 500 exemplaren van geperst werden en naar Haarlemse platenzaken North End e.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken