Halve eeuw Radar Love

Halve eeuw Radar Love

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat de grootste internationale hit van de Golden Earring uitkwam

Bijna iedereen kent wel het intrigerende basintro van Rinus Gerritsen, de karakteristieke drumshuffle van Cesar Zuiderwijk, de broeierige fills van George Kooymans en de gedreven zang van Barry Hay. W.....meer »»

Lari Basilio in september voor twee Laney-clinics naar Nederland

26-9 De Snaar in Heerenveen en 27-9 Kauffman’s Guitar Store, Alphen aan den Rijn

Shredden gaat Lari Basilio net zo makkelijk af als het spelen van een funky fusionlick. Luister maar naar ‘Your Love’, haar derde, voornamelijk instrumentale album. De Braziliaanse gitariste kom.....meer »»

Het beste van Robbie Robertson

De mooiste gitaarlicks van The Band

Robbie Robertson is overleden. Het creatieve brein achter The Band staat vooral bekend om zijn songs, terwijl hij wat ons betreft vaker geroemd zou mogen worden om zijn vlammende gitaarspel. In dit ar.....meer »»

In Memoriam Robbie Robertson 1943 – 2023

De legendarische gitarist-songschrijver van The Band is overleden

Robbie Robertson heeft een vol muzikaal leven geleid. Hij begeleidde Bob Dylan op een historisch moment toen deze overstapte op elektrisch gitaar en speelde zijn kenmerkende hoekige licks in The Band......meer »»

Release van de Week: Edward Reekers - The Liberty Project

Vandaag verschenen: 4 augustus 2023

Het is zijn eerste album in 15 jaar. Voormalig Kayak-zanger Edward Reekers bracht eerder drie albums onder eigen naam uit. Nu is er The Liberty Project, dat hij maakte met producer Joost van den Broek.....meer »»

Release van de week: Matteo Mancuso - The Journey

Vandaag verschenen: 21 juli 2023

Jong gitaartalent is er genoeg. Maar niet veel jonge gitaristen weten zo te overtuigen als de 26-jarige Italiaan Matteo Mancuso op zijn veelzijdige debuut 'The Journey'......meer »»

Win tickets voor de expositie The Rolling Stones – Unzipped

In Groninger Museum - inclusief de door Keith Richards in de jaren zestig beschilderde Les Paul

Het kwam nog nooit voor dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum reisde. Vanwege de pandemie was Unzipped in 2020 slechts kort te zien. Op vrijdag 30 juni opende de tentoonstelling in h.....meer »»

Dynamisch Summercamp van DSOPM start op 24 juli in Q-Factory Amsterdam

Nog een paar plekken vrij voor dit zomerkamp van de Dutch School of Popular Music (DSOPM)

Met zo'n veertig muzikanten een week lang muziek maken in de zomer, dat is het DSOPM Summercamp dat van maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli 2023 in het gebouw van Q-Factory Amsterdam gaat plaatsvinden.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken