Ernie Ball breidt Slinky's uit - Hyper Slinky's cadeau als je nu een jaarabonnement op Gitarist  neemt

Ernie Ball breidt Slinky's uit - Hyper Slinky's cadeau als je nu een jaarabonnement op Gitarist neemt

Zippy, Hyper, Magnum, and Skinny Top Heavy Bottom

In het jaar dat Ernie Ball 60 jaar bestaat wordt de populaire Slinky serie snaren uitgebreid met vier sets voor elektrisch gitaar en een basset. Een setje Hyperslinky's krijg je nu als cadeautje als j.....meer »»

Release van de week: Loudness - Sunburst ~ Gamushara

Vandaag verschenen - 29 juli 2022

Eind december al in Japan verschenen, maar nu eindelijk ook in Europa verkrijgbaar: het nieuwe album van Loudness. En dat is maar goed ook, want 'Sunburst ~ Gamushara' is het beste Loudness-album in l.....meer »»

George Harrison’s psychedelische Strat

Fender’s replica vangt de vibe van de iconische Beatles-gitaar

Na de release van de George Harrison Rosewood Telecaster eerder dit jaar heeft Fender nu de even iconische George Harrison Rocky Stratocaster gelanceerd. Fenders Custom Shop maakte al eerder replica.....meer »»

Release van de week: Jack White - Entering Heaven Alive

Vandaag verschenen - 22 juli 2022

Jack White had het al aangekondigd: na het in april verschenen ‘Fear Of The Dawn’, een album vol stoer gitaarwerk, zou er in de zomer nog een tweede plaat van zijn hand komen met veel rustigere, a.....meer »»

George Kooymans en Frank Carillo: 'Lachen en gitaarspelen'

Onverwacht album Kooymans & Carillo: Mirage

‘Mirage’ was in zekere zin een hobbyproject van George Kooymans en Frank Carillo. Ze namen het album verdeeld over een aantal jaar op, zonder de druk van een release die er moest komen. Door de AL.....meer »»

Tien unieke Les Paul Custom signatures voor Jan Akkerman

Met 75 jaar geëerd door Gibson - bekijk de video waarin hij spreekt over de gitaren - en ze laat horen!

Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag werd Jan Akkerman door Gibson geëerd met een speciale serie zwarte Les Paul Customs, gebaseerd op de Black Beauty die Jan bespeelde tijdens het legendarische c.....meer »»

StageCoach Sessions videoserie: gipsyjazz gitaar met Mozes Rosenberg

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 377

In de elfde aflevering van StageCoach Sessions duiken we diep in de gipsyjazzstijl met Mozes Rosenberg, leider van het trio The Rosenbergs. Met video's, een gitaarles en de tab van de het nummer Mozol.....meer »»

Larkin Poe van YouTube naar Paradiso

Video's en de nieuwe single

Het nieuwe album komt in november uit, maar deze maand dropten de zussen Rebecca en Megan Lovell - oftewel Larkin Poe - hun nieuwe single Blood Harmony. Die hoor je hier, naast een selectie te gekke e.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken