Pop & Art – 60 popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Pop & Art – 60 popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Schitterend geïllustreerd boek met mooie interviews door Rick Blom

In coronatijd sprak muzikant en journalist Rick Blom 60 popmuzikanten over hun favoriete kunstwerk en de soundtrack die daarbij hoort. Pop & Art gaat over kunst die popmuzikanten inspireert, hét bo.....meer »»

Release van de Week: Kurt Rosenwinkel – Berline Baritone

Vandaag verschenen: 2 december 2022

De Amerikaanse gitarist Kurt Rosenwinkel brengt vandaag zijn album Berlin Baritone uit, met louter geïmproviseerde stukken op baritongitaar: in een harmonisch rijke, ritmisch vrije en vloeiende stijl.....meer »»

Release van de week: Ruben Hoeke Band – Reloaded

Vandaag verschenen: 25 november 2022

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als optredend artiest. Dat viert hij onder meer met dit nieuwe album. Wie de Ruben Hoeke Band vooral als energieke, stevige rock ‘n’ rollband kent.....meer »»

Gitaarworkshop Vedran Mirčetić van De Staat, op Amsterdam Guitar Heaven 2022

Workshop Pedals & Sounds in Q-Factory Amsterdam

Er zijn weinig gitaristen in Nederland die zo goed bij het thema ‘Pedals & Sounds’ van Amsterdam Guitar Heaven passen als De Staat-gitarist Vedran Mirčetić. Naarmate de muziek steeds elektronisc.....meer »»

Release van de week: Ayreon - Universal Migrator, Pt. I & 2 (2022 Remixed & Remastered)

Vandaag verschenen - 18 november 2022

We doen het zelden, een re-release tot Release van de Week maken. Maar dit is en wel heel speciale. Twee epische albums van Ayreon uit het jaar 2000 zijn door Ayreon aka Arjen Lucassen geremixt en ger.....meer »»

Earth & Fire-gitarist Chris Koerts overleden

Samen met zijn tweelingbroer Gerard scheef hij de meeste hits van de band

Chris Koerts, voormalig gitarist van Earth & Fire, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn tweelingbroer Gerard vormde hij het hart van de band, die met frontvrouw Jerney Kaagman v.....meer »»

Release van de week: Larkin Poe - Blood Harmony

Vandaag verschenen: 11 november 2022

In Gitarist 377, augustus 2022, kondigden we het nieuwe album van Larkin Poe aan, de band van de twee Amerikaanse zussen Rebecca en Megan Lovell, die bekendheid kregen met hun covers op gitaar, lapste.....meer »»

StageCoach Sessions videoserie - Jan Wouter Oostenrijk live, gitaarles en interview

Video's bij het artikel in Gitarist 381

In de alweer 13e aflevering van StageCoach Sessions zien we Jan Wouter Oostenrijk in twee nummers uit zijn soloshow op akoestisch gitaar en legt hij in een gitaarles voor zowel akoestische als elektri.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken