Wolfgang Van Halens signaturegitaar nu leverbaar

Wolfgang Van Halens signaturegitaar nu leverbaar

De EVH SA-126 combineert semi-holle kenmerken met een shredhals en veelzijdige pickups

Aangekondigd in januari na een ontwikkelingsproces van drie jaar is Wolfgang Van Halens EVH SA-126 signaturemodel nu eindelijk op weg naar de winkels......meer »»

Ernie Ball PolyPro straps bij veel dealers verkrijgbaar

Sterke en comfortabele draagbanden voor gitaar en bas

Vrijwel elke gitarist gebruikt een gitaarband. Zo’n strap moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals sterkte en draagcomfort. En als hij er een beetje knap uitziet is het helemaal perfect. Ernie.....meer »»

Win een podiumplek op het Montreux Jazz Festival!

Een contest van Thomann, Shure en het Montreux Jazz Festival - registreer je voor 20 mei!

Thomann, Shure en het Montreux Jazz Festival nodigen getalenteerde artiesten en bands uit om zich nu aan te melden voor een kans om een onvergetelijk optreden te winnen op 18 juli om 22:30 uur op het .....meer »»

Kane doet Ziggo try-out in Q-Factory Amsterdam 25 mei

Kaartverkoop begint 8 mei 10.00 uur

Ze zijn al weken aan het repeteren in Q-Factory, ja, het pand waar we met onze redactie gevestigd zijn. Niet dat we ze opmerken, want ze schieten steeds meteen de studio in! Maar ze komen naar buiten .....meer »»

King of Twang Duane Eddy overleden

Riffs op de lage snaren met veel reverb waren zijn handelsmerk

Dinsdag overleed Duane Eddy op 86-jarige leeftijd. De ‘King of Twang’ was een invloedrijke pionier van de rockgitaar en inspireerde gitaristen als George Harrison, Bruce Springsteen en talloze and.....meer »»

G&L gitaren en Leo Fender

G&L levert gitaren in drie series en acht modellen

Leo Fender, de vader van de Strat en de Tele, besloot bij de oprichting in 1979 van G&L dat hij, ondanks de populariteit van deze gitaren, nog een aantal aspecten van zijn vroegere meesterwerken kon v.....meer »»

Masterclass én concert Matteo Mancuso op Bridge Guitar Festival zaterdag 1 juni

In de middag masterclass voor Yamaha, ’s avonds concert met zijn band

Hij is dé gitarist van het moment. Matteo Mancuso (27) oogst wereldwijd lof voor zijn waanzinnige innovatieve techniek. Hij combineert elementen van shred, jazz en klassiek in een complexe stijl, die.....meer »»

De Earring & Ik evenement op 30 september in Ahoy al bijna uitverkocht

Eerbetoon door 1000 muzikanten steunt Stichting ALS Nederland

Nederlands grootste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En d.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken