Joe’s blueswereld: slidegitaar basics in open E

Joe’s blueswereld: slidegitaar basics in open E

Video bij de workshop in Gitarist 401, augustus 2024

In Gitarist 401, augustus 2024 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Joe Bonamassa, een van 's werelds populairste bluesrockgitaristen, laat zijn licht schijnen over spelen, gear en meer......meer »»

Video bij de test van de Fender 70th Anniversary American Professional II Stratocaster

Stratocaster Shootout! Hoe houdt het jubileummodel zicht tussen vintage Strats? Lees ook de test in Gitarist 401, augustus 2024

Om de zeventigste verjaardag van het iconische model uit 1954 te vieren, heeft Fender alles wat het weet over de productie van geweldige Stratocasters bij elkaar gebracht in één model. In Gitarist 4.....meer »»

In het diepe: vierstemmig gitaarwerk

Video bij de workshop in Gitarist 401, augustus 2024

In Gitarist 401, augustus 2024 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Gitaarleraar Andy Aledort gaat dieper in op de verfijndere aspecten van het gitaarspelen......meer »»

John Mayall overleden

Bluesbreaker was misschien wel de meest invloedrijke rockmuzikant van de jaren zestig

John Mayall, wiens band de Bluesbreakers een springplank was voor veel van de grootste namen uit de Britse rock, waaronder Eric Clapton en Peter Green, is op 90-jarige leeftijd overleden......meer »»

Akoestische gitaren voor op het podium - de Martin Road Serie

Bekijk de gitaren in deze serie, inclusief demovideo's

De naam zegt het al: Martin heeft de Road Series gemaakt voor de gitarist die een kwaliteitsinstrument wil hebben voor gebruik op het podium, tegen een betaalbare prijs......meer »»

Nieuw album van Al Di Meola na een schitterend optreden op North Sea Jazz

Download ons interview

In Gitarist 400 vind je een interview door Kevin Pasman met Al Di Meola, hier als pdf te downloaden. In dat artikel wordt zijn nieuwe akoestische album aangekondigd dat vandaag uitkomt. En vroegen we .....meer »»

De North Sea Jazz 2024 interviews

In de septembereditie van Gitarist

Een van de vele mooie aspecten van North Sea Jazz is dat er zo'n twaalfhonderd muzikanten samenklonteren. We spraken twee bijzondere gitaristen die in de formaties van Brittany Howard en PJ Morton spe.....meer »»

PRS geeft pedalen weg!

Koop een versterker en krijg een pedaal

PRS heeft deze zomer de actie Amp Up Your Tone - buy an amp, get a pedal. .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken