Jazzgitarist Pat Martino overleden

Jazzgitarist Pat Martino overleden

Martino combineerde de muzikaliteit van Wes Montgomery met de technische perfectie van Johnny Smith in een geheel eigen stijl

Op 1 november overleed Pat Martino, een opmerkelijk gitarist met een even opmerkelijk levensverhaal. Hij werd 77 jaar......meer »»

Release van de week: Joe Bonamassa – Time Clocks

Vandaag verschenen – 29 oktober 2021

Op zijn nieuwe album ‘Time Clocks’ neemt Joe Bonamassa ons mee terug naar zijn vroege roots. Hij wilde een album maken zonder franje, maar toch is ‘Time Clocks’ volgens Bonamassa waarschijnlij.....meer »»

Kurt Cobain's Jag-Stang opnieuw in productie bij Fender

Ter ere van het 30-jarig jubileum van Nevermind

"Sinds ik gitaar begon te spelen, vond ik bepaalde dingen aan bepaalde gitaren mooi, maar kon nooit de perfecte mix vinden van alles waar ik naar op zoek was" zei wijlen Kurt Cobain in 1994 in een Fen.....meer »»

John Scofield vrijdag 29 oktober in duo met legendarisch bassist Dave Holland

Duoconcert tijdens het Dutch Double Bass Festival, Theater Zuidplein, Rotterdam

John Scofield is een van de allergrootste gitaristen ooit. Onder eigen naam heeft hij allerlei muziekstijlen doorlopen, maar als je de lijst van musici leest met wie hij gespeeld heeft maak je een die.....meer »»

Les Pauls Number One brengt 800.000 euro op

De eerste Gibson Les Paul die door de man zelf werd goedgekeurd en bespeeld

Vooraf werd de prijs op 150.000 dollar geschat, maar uiteindelijk bracht 'Number One', Les Pauls eerste goedgekeurde exemplaar van de singlecut die zijn naam draagt, 930.000 dollar (ruim 800.000 euro).....meer »»

Release van de week: Leendert Haaksma - 12 Combustions

Vandaag verschenen: 15 oktober 2021

De titel van de eerste track op het album, Bonham, verraadt al waar 12 Combustions heen gaat: flink rocken, veel ruig en virtuoos gitaarspel, met roots in de seventies. Lekker los dus, met referenties.....meer »»

Dennis Huige: 100 procent akoestisch op nieuw album Racoon

Video en audio bij het interview in Gitarist 368

‘Spijt Is Iets Voor Later’ is het nieuwe album van Racoon. Deze zevende langspeler is hun eerste Nederlandstalige album en het is ook hun eerste album dat geheel met akoestische gitaren is opgenom.....meer »»

Video bij de J. Rockett test in Gitarist 368

De Clockwork Echo is een vintage analoge delay met een paar eigentijdse features

De test van de J. Rockett Clockwork Echo uit Gitarist 368, november 2021 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken