DAddario XT snaren - Gitarist Poll Award in de categorie Diversen - Gitarist Poll Awards 2020

Uitslag van de Gitarist Poll - Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Merknieuws 17-02-2020 21:42

Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020! Tussen 14 en 20 februari maken we de uitslagen bekend van deze 10de editie van de Gitarist Poll, hier op Gitarist.nl, elke dag in een paar categorieën. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 10 in de categorie Diversen van het jaar, met op nummer 1: D’Addario XT snaren.

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld.

Beste nieuwe producten van het afgelopen jaar
We vroegen op ons pollformulier: “Welke nieuwe producten die tussen januari 2019 en januari 2020 in de Benelux werden geïntroduceerd vond je het meest opvallend, vernieuwend, mooi en/of handig?” Dat leverde de volgende uitslag op in deze categorie:

Diversen

  1. D’Addario XT snaren
  2. Sennheiser IE 40 Pro
  3. Palmer Acoustic Pocket Amp
  4. Dunlop Flow plectrum
  5. Rockboard Duo 2.0
  6. Universal Audio OX Amp Top Box
  7. Boss WL 20 Wireless System
  8. Sennheiser XSW D Pedalboard Set
  9. Fender Songs-app
  10. Palmer Bass Pocket Amp

Afgelopen jaar presenteerde D’Addario zijn nieuwe, in de VS gemaakte XT-snaren. Hiervoor wordt hetzelfde koolstofstaal gebruikt waarmee de krachtige NYXL serie wordt gemaakt. Dankzij een dunne hydrofobe microcoating gaan ze bovendien lang mee zonder dat ze de sprankelende klank van nieuwe snaren verliezen of onnatuurlijk aanvoelen.
Waar veel gecoatte snaren wat minder helder klinken, benaderen de XT-snaren hun ongecoate tegenhangers qua klank. Daarbij zijn ze tot wel 40 procent sterker, dus zullen ze minder snel breken en blijven ze langer toonvast.

De Gitarist Poll 
We presenteren verspreid over een aantal dagen de uitslag van de 10de Gitarist Poll. Wie vonden de lezers van Gitarist en de bezoekers van Gitarist.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere gitaristen van het afgelopen seizoen? En welk product het meest opvallend? 

Er is enorm veel gestemd via Gitarist.nl. Dank voor jullie enthousiaste input!

In Gitarist 348 (maart 2020), die uitkomt op 20 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar muziekmagazines.nl/gitarist

 

zoeken
zoeken