Guitar Matrix 4

Guitar Matrix 4

Maandelijkse opmaat naar Amsterdam Electric

Zaterdag 14 juli organiseert Music Matrix in Amsterdam voor de vierde maal het Guitar Matrix Festival. Tijdens deze editie zijn er weer diverse optredens en clinics, van o.a. Mathias Janmaat (met Bomb.....meer »»

Basnoten: Chops deel 4

Hammer on's en pull off's met Dream Theater

Vandaag gaan we nog eenmaal kijken naar de “hammer on” en de “pull off”. Vorige keer liepen we in je linker hand steeds het rijtje af, maar deze keer zullen we de vingers meer onderling laten wisselen.....meer »»

George Kooymans wint Eddy Christiani Award

Feestelijke uitreiking op 13 oktober 2012 in Vlissingen

Gitarist George Kooymans van de Golden Earring, een van de grootste Nederlandse rockbands uit de geschiedenis, is de winnaar van de Eddy Christiani Award 2012. Kooymans, die in juni nog uitgebreid aan.....meer »»

Video-interview Mastodon's Bill Kelliher

Elf minuten geartalk en playlists bij het interview in Gitarist 256

Na het alom geprezen album ‘Crack The Skye’ uit 2009 stond Mastodon voor de moeilijke opgave dit epische werk te evenaren. Vorig jaar bracht de band uit Atlanta, Georgia met ‘The Hunter' al het goede .....meer »»

Slash: terug in de schijnwerpers

Achtergronden, audio en video bij het artikel in Gitarist 256

Zijn tijdloze licks en onmiskenbare geluid waren de drijvende kracht achter Guns N’ Roses, Slash’s Snakepit en Velvet Revolver. Slash vertelt in Gitarist 256 (juli 2012) over zijn nieuwe soloalbum, zi.....meer »»

Surfgitaar: feature in Gitarist 256

Audio- en videoplaylists bij het artikel

Surfgitaar begon als het ruige broertje van rockabilly en was een inspiratie voor opstandige tieners in de zonnige straten van Californië. Uit dit licht ontvlambare begin ontstond een van de invloedri.....meer »»

Taylor fabrieksbezoek: bekijk de video!

Bob Taylor vertelt over duurzaam ebbenhout

Aansluitend op de NAMM beurs in januari bezochten Gitarist-redacteuren Michiel Roelse en Steven Faber het Taylor hoofdkwartier in El Cajon, vlakbij San Diego, Californië. .....meer »»

Ibanez Premium-serie

Nu goed verkrijgbaar

Ibanez heeft in 2011 de Premium-serie geïntroduceerd en inmiddels zijn deze gitaren en bassen goed op voorraad bij de dealers. Ibanez afficheert de serie als 'high-end' en robuust, tegen een 'middle-o.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken