Steve Vai lanceert GuitarTV

Steve Vai lanceert GuitarTV

Non-stop online streaming videokanaal

Gitaarsuperster Steve Vai heeft een interactief, non-stop online streaming videokanaal gelanceerd: GuitarTV......meer »»

Jazzgitarist Paul Weeden overleden

Jeugdvriend en collega Wes Montgomery

Paul Weeden, een belangrijke grondlegger van de jazzgitaar, is zaterdag 2 juli jl. op 88-jarige leeftijd overleden in Oslo, Noorwegen. De in de Verenigde Staten geboren jazzgitarist groeide op in Indi.....meer »»

EmileGuitars expo in Rotterdam

WANT TO SEE EMILEGUITARS FOR REAL?
EmileGuitars zijn custom design gitaren. Je kan ze zien als kunstwerken die ook nog geweldige gitaren zijn of andersom. Elk ontwerp is uniek! Op dit moment word .....meer »»

Gitaar en bas op North Sea Jazz 2011

De hoogtepunten voor drie dagen jazz en aanverwante stijlen

Elk jaar kom je op het North Sea Jazz Festival een enorme stoet supergitaristen- en bassisten tegen. In dit artikel lichten we de opvallendste namen eruit. .....meer »»

Ampeg-legende overleden

Jess Oliver: de man achter de B-15 Portaflex

Jess Oliver, uitvinder van de Ampeg B-15, Baby Bass en tal van andere baanbrekende producten, is overleden. Met de Ampeg B-15, ook wel bekend als de Portaflex, was het mogelijk het bovenste paneel waa.....meer »»

Metalgroten te gast bij Gojira

Opbrengst ep naar Sea Shepherd

Binnenkort zal de 'Sea Shepherd' ep van de progressieve metalband Gojira verkrijgbaar zijn. De Franse band wordt op de vier tracks bijgestaan door verschillende metalprominenten. De opbrengst ervan ga.....meer »»

Nuestros Derechos neemt debuutalbum op

Eerste studiofoto's online gezet

Jerry, Janet en Johnny, samen beter bekend als Nuestros Derechos, nemen momenteel hun eerste full-length album op in de Bunt Studio's. De band heeft de drumpartijen voor de nieuwe tracks al vastgelegd.....meer »»

Verbeter je plectrumtechniek 1

Audio bij workshop Gitarist 244

Op pagina 48 t/m 51 van Gitarist 244 van juli 2011 vind je de eerste aflevering van de workshop ‘Verbeter je plectrumtechniek’. Voor veel gitaristen betekent beter plectrumspel maar één ding: sneller .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken