aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Overzicht met alle video's
Van Martin tot Tech 21, van James Curleigh tot de Paradise in Art van Steve Vai
Gitarist Extra 20-02-2020 10:02
Vier dagen lang was de Gitarist-redactie ondergedompeld in het gearwalhalla van het jaar: de NAMM Show 2020 in het Californische Anaheim. Op deze website hebben we heel veel nieuwtjes geplaatst, en kon je allerlei productvideo's en video-interviews bekijken. We hebben de links naar alle artikelen hier verzamled, en alle video's in dit ene artikel ondergebracht. Enjoy!

Het beeld dat we dit jaar van de NAMM Show kregen was dat van een positieve en groeiende muziekinstrumentenindustrie. Bij verschillende merken, waaronder PRS en Fender, ging het zelfs zo goed in 2019 dat er leveringsproblemen ontstonden. Het nieuwe Gibson-management heeft een goed jaar achter de rug (over dat foutje met die video hebben we het niet meer) en introduceert een akoestische Custom Shop en een vernieuwd Epiphone. Martin liet wederom zien dat je naast het koesteren van de traditie prima kunt vernieuwen en bij o.a. Taylor zagen we een scherp oog voor duurzaamheid. Zo kunnen we nog even doorgaan, maar beter is het om zelf je weg te vinden in al het nieuws dat we op Gitarist.nl hebben gepubliceerd.

Pak ook het tien pagina’s lange verslag in Gitarist 348, maart 2020 er eens bij. Je kan die editie in de winkel kopen, maar ook bij ons bestellen. Ga naar Muziekmagazines.nl

ESP heeft de afgelopen maand in drie fases de 2020-modellen gepresenteerd. Het Japanse merk bestaat in 2020 45 jaar en viert dit met een terugblik naar de eerste modellen die halverwege de jaren '80 internationale bekendheid kregen. 

EVH kwam met een nieuwe versie van Eddie Van Halens Frankenstein gitaar. 

Fender pakte weer uit met veel nieuws dit jaar. Bekijk hieronder ons videoverslag met reissues, signatures, ukeleles en een nieuw Acoustasonic model. 

Framus breidt de betaalbare D-Serie uit met de signature van Devin Townsend. 

Tijdens de NAMM show kregen we de gelegenheid om James Curleigh te spreken, kortweg JC, de Gibson CEO die afgelopen jaar het legendarische merk uit het dal trok. Tot onze verrassing bleek hij ook alles te weten over patatjes speciaal, kroketten en Grolsch.

Steve Vai kreeg van Ibanez opnieuw de kans een gitaar te ontwerpen en dat werd de PIA. Genoemd naar zijn vrouw staat het tevens voor Paradise In Art. Bekijk hier Vai's presentatie van zijn nieuwe signature.

Jackson presenteerde met de Pro Series Dinky DK Modern Ash gitaren vier nieuwe modellen voor de moderne technische gitarist.

 

Dit jaar was de focus bij Martin gericht op een nieuw model uit de betaalbare, in Mexico gemaakte Road serie. We hebben het over de SC-13E, van de grond af ontworpen als podiumgitaar. 

PRS kwam met twintig nieuwe modellen naar de NAMM Show. Ze vieren dit jaar hun 35 jarig jubileum en brachten daarom een 35th Anniversary model uit in elke serie. 

 

RockBoard had al een uitgebreide lijn met pedalboards en accessoires, maar wist ons toch te verrassen met onder andere de QuickMount en PedalSafe. 

Tech 21 toonde de nieuwe SansAmp PSA 2.0, in pedaalvorm dit keer. Op de NAMM Show 2020 spraken we met CEO en ontwikkelaar Andrew Barta en bedenker Richie Kotzen. Interview door Steven Faber. 

Walrus Audio gooit het met de Mako serie over een andere boeg: geen mooie graphics meer, maar een strak designs en veel functies. 

 

Alle gepubliceerde berichten van de NAMM Show 2020 vind je eenvoudig via onderstaande links: 

EVH Frankenstein