Uniek interview met Jimmy Rosenberg - door Ruben Hoeke

Uniek interview met Jimmy Rosenberg - door Ruben Hoeke

‘De gitaar heeft me nooit bedrogen’

Hij is een van de grootste gipsyjazzgitaristen aller tijden. Al op piepjonge leeftijd werd Jimmy Rosenberg (41) gezien als de nieuwe Django Reinhardt. Er volgden drie turbulente decennia. In de herfst.....meer »»

Joe Satriani: minder compromissen, andere dynamiek

Video en audio bij het interview in Gitarist 373

Tijdens de lockdown nam Joe Satriani zijn negentiende studioalbum op, ‘The Elephants Of Mars’. Volgens de Amerikaanse gitaarvirtuoos heeft het opnameproces ervoor gezorgd dat hij meer als zichzelf.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 373

In Gitarist 373, april 2022 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsnive.....meer »»

Hoogvlieger: PRS SE Silver Sky

Video bij de test in Gitarist 373, april 2022

De test van de PRS SE Silver Sky uit Gitarist 373, april 2022 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken. Eindelijk komen PRS en John Mayer met een betaalbare SE-uitvoering van de.....meer »»

Slash eindelijk live in de studio

Extra's bij het interview in Gitarist 372, maart 2022

Jarenlang wilde hij het al: een album live in de studio opnemen. Voor hun vierde album, simpelweg ‘4’ getiteld, gingen Slash, Myles Kennedy en The Conspirators de legendarische RCA Studio A in Nas.....meer »»

Meer dan retro: Rapier 33

Video bij de test in Gitarist 372, maart 2022

De test van de Rapier 33 uit Gitarist 372, maart 2022 hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel bekijken. De comeback van een vergeten pareltje uit de jaren zestig. .....meer »»

Riffologie: vijf manieren om een klassieke riff te schrijven

Audio bij de feature-workshop in Gitarist 372

Een goede riff ontspruit spontaan aan je gitaar, nietwaar? Toch zijn er een aantal basiskenmerken waaraan de beste riffs voldoen. En er is ook een aantal manieren waarop je zelf een riff kunt schrijve.....meer »»

Steve Vai over nieuw album in nieuwe editie Gitarist - en kondigt residency met Metropole Orkest aan

De video's bij het interview in Gitarist

Op 28 januari komt ‘Inviolate’ uit, het eerste volledig instrumentale album dat Steve Vai in lange tijd uitbrengt. Zoals altijd laat Vai in de negen nummers zijn creativiteit de vrije loop, wat on.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken