De griezelige virtuositeit van Roy Marchbank

De griezelige virtuositeit van Roy Marchbank

Video's bij het interview in Gitarist

Net als je denkt dat je alles gezien hebt en dat de grenzen van wat fysiek en technisch haalbaar is op de gitaar wel zijn bereikt, is daar plotseling Roy Marchbank, een Schotse wereldmuziek- en fusion.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 394, januari 2024

In Gitarist 394, januari 2024 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsni.....meer »»

De 10 beste Stones-riffs aller tijden & riffin' Keith Richards-stijl

Video en audio bij de feature in Gitarist 393, december 2023

The Rolling Stones zijn terug - en hoe! Met het verschijnen in oktober van het nieuwe album ‘Hackney Diamonds’ beschrijven we in Gitarist 393, december 2023 de 10 beste Stones-riffs aller tijden, .....meer »»

Video bij de test van de Fender Vintera II ‘60s Stratocaster & ‘50s Nocaster

Slight return - lees ook de test in Gitarist 393, december 2023

De oorspronkelijke Fender Vintera-modellen uit 2019 gaven een goed beeld van de Fenders uit een specifieke ‘vintage’ periode. De 2023 Vintera II-serie biedt een update met nieuwe modellen en specs.....meer »»

John Scofield: ‘Ik vind gitaarspelen veel leuker dan schrijven’

Video en audio bij het interview in Gitarist 393, december 2023

‘Uncle John’s Band’ is het nieuwe album van de legendarische jazzgitarist John Scofield. Eigen composities wisselen af met standards en een paar verrassende covers. In Gitarist 393, december 202.....meer »»

Video bij de test van de Marshall Studio JTM Head

Terug naar de bron - lees ook de test in Gitarist 393, december 2023

En weer voegt Marshall een versterker toe aan de populaire Studio-collectie; de JTM komt daar andere compacte herscheppingen van klassiekers als de 25/50 Silver Jubilee, JCM800 en 1959SLP tegen. In Gi.....meer »»

Lari Basilio: techniek en melodie

Video en audio bij het interview in Gitarist 392, november 2023

De Braziliaanse gitariste Lari Basilio maakt indruk met haar fabelachtige techniek en gevoel voor melodie. Ze speelde met de grootste namen uit de business en heeft inmiddels een behoorlijke naam voor.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 392, november 2023

In Gitarist 392, november 2023 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsn.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken