George Kooymans en Frank Carillo: 'Lachen en gitaarspelen'

George Kooymans en Frank Carillo: 'Lachen en gitaarspelen'

Onverwacht album Kooymans & Carillo: Mirage

‘Mirage’ was in zekere zin een hobbyproject van George Kooymans en Frank Carillo. Ze namen het album verdeeld over een aantal jaar op, zonder de druk van een release die er moest komen. Door de AL.....meer »»

Tien unieke Les Paul Custom signatures voor Jan Akkerman

Met 75 jaar geëerd door Gibson - bekijk de video waarin hij spreekt over de gitaren - en ze laat horen!

Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag werd Jan Akkerman door Gibson geëerd met een speciale serie zwarte Les Paul Customs, gebaseerd op de Black Beauty die Jan bespeelde tijdens het legendarische c.....meer »»

StageCoach Sessions videoserie: gipsyjazz gitaar met Mozes Rosenberg

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 377

In de elfde aflevering van StageCoach Sessions duiken we diep in de gipsyjazzstijl met Mozes Rosenberg, leider van het trio The Rosenbergs. Met video's, een gitaarles en de tab van de het nummer Mozol.....meer »»

Larkin Poe van YouTube naar Paradiso

Video's en de nieuwe single

Het nieuwe album komt in november uit, maar deze maand dropten de zussen Rebecca en Megan Lovell - oftewel Larkin Poe - hun nieuwe single Blood Harmony. Die hoor je hier, naast een selectie te gekke e.....meer »»

Op bezoek bij Star’s Music in Brussel - rondleiding, foto's en video's

Goed gevulde gitaarwinkel in het hart van Brussel

Nabij station Brussel Centraal vind je de meest recente uitbreiding van de Franse muziekwinkelketen Star’s Music. De winkel aan de Zuidstraat 145 specialiseert zich in gitaren, waarvan ze er heel ve.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 377

In Gitarist 377, augustus 2022 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsn.....meer »»

Herstart voor Revstar - video-review!

Video bij de test van de Yamaha Revstar RSS20 en RSP02T in Gitarist 377, augustus 2022

Zeven jaar na zijn debuut krijgt Yamaha’s Revstar-serie een grondige make-over zonder iets van zijn originele stijl te verliezen. De next level? In Gitarist 377, augustus 2022 onderzoeken we het bew.....meer »»

Trots op zijn gitaarspel: Jack White

Video en audio bij het interview in Gitarist 376

Jack White heeft dit jaar heel wat te melden - bijvoorbeeld twee nieuwe soloalbums. Toch is van een vooropgezet plan geen sprake: "Meestal ben ik al halverwege als ik in de gaten krijg dat zich een ni.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken