aanmelden
Gitarist Poll Awards bekendgemaakt!
Gitaristen van het jaar en Gitaargear van het jaar
Gitarist Extra 22-02-2019 05:55
De uitslag van de Gitarist Poll is bekend. In 24 categorieën hebben de lezers van Gitarist magazine gekozen wat ze afgelopen jaar het beste vonden. De beste gitaristen, de beste nieuwe spullen. Vind hier de links naar de uitslagen in alle categorieën. In Gitarist 336, maart 2019, die vandaag uitkomt, vind je de volledige uitslag op 5 pagina's verzameld.

Het stemformulier voor de Gitarist Poll Awards op Gitarist.nl werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er bijna 4000 daadwerkelijk ingevuld. Blijkbaar hadden sommigen van jullie toch koudwatervrees de 25 categorieën in te vullen. Desondanks hebben we nu natuurlijk een meer dan representatieve uitslag te pakken en weten wij bij de redactie weer wat jullie beweegt!

Wat ons dit jaar vooral opviel is dat jullie heel ‘breed’ hebben gekozen. In de categorie ‘Beste gitarist Wereld’ telden we maar liefst 152 verschillende gitaristen. De Top 25 hebben we elders op Gitarist.nl gepubliceerd, evenals de toplijsten van die andere 24 categorieën, zie de linklijst hieronder.

Joe Bonamassa Gitarist van het Jaar! 
Jullie hebben opnieuw Joe Bonamassa als grote winnaar gekozen, voor de 8e keer in successie! Dit voorjaar staat de 'hardst werkende gitarist in de showbizz' opnieuw meerdere avonden achtereen in Carré (1-2-3 mei). In een speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid 6-pagina interview in Gitarist 336, maart 2019, kijkt Bonamassa vooruit naar een toekomst waarin muziek wellicht een minder grote rol speelt, en terug op een lange carrière waarin hij geleerd heeft hoe je een fantastisch gitaargeluid creëert.
Deze editie van Gitarist ligt van 22 februari tot 22 maart in de winkel, en kun je ook bij ons bestellen. Klik hier (kies voor 'nieuwste editie')

Ruud Jolie gekozen tot beste gitarist in de Benelux
Al jaren eindigt Ruud Jolie van Within Temptation in de hoogste regionen van de Gitarist Poll, maar dit jaar is hij voor het eerst de nummer 1: Gitarist van het Jaar - Benelux! Gefeliciteerd Ruud! 
Zie ook het Within Temptation rigtour-interview in Gitarist 335, februari 2019! 

 Alle uitslagen van de Gitarist Poll 2018:

GITARISTEN

Beste Gitarist - Wereld

Beste Gitarist - Benelux

- Pop/Rock Gitarist van het Jaar - Wereld

Pop/Rock Gitarist van het Jaar - Benelux 

- Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Wereld

Jazz/Fusion Gitarist van het Jaar - Benelux

- Blues(rock) Gitarist van het Jaar - Wereld

Blues/Rock Gitarist Benelux Van Het Jaar

Akoestische gitarist - Wereld

- Akoestische gitarist - Benelux

Metal Gitarist van het Jaar - Wereld

Metal Gitarist van het Jaar - Benelux

Bassist van het Jaar - Wereld

- Bassist van het jaar - Benelux

ALL TIME FAVORITE Gitarist - Wereld

- ALL TIME FAVORITE Gitarist - Benelux

ALL TIME FAVORITE Bassist - Wereld

ALL TIME FAVORITE Bassist - Benelux 

PRODUCTEN

Elektrische gitaar 

Gitaarversterker

Gitaareffect

Akoestische gitaar  

Basgitaar

Diverse producten