David 'Honeyboy' Edwards overleden

David 'Honeyboy' Edwards overleden

Een van de laatste grote deltabluesgitaristen

David 'Honeyboy' Edwards, een van de laatste originele deltabluesmannen, is afgelopen maandag op 96-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Chicago. Hij gaf zijn laatste optreden op 17 april 2011 ti.....meer »»

Bryan Baker naar Nederland

"Mij gaat het vooral om de energie"

Binnenkort komt de Amerikaanse rock- en jazzgitarist Bryan Baker naar Nederland voor een aantal optredens met bassist Bob van Luijt en drummer Sebastiaan Cornelissen......meer »»

Richard Gere veilt gitaarcollectie

Acteur heeft bijzondere instrumenten in huis

Zijn imago van ‘die jaren '80-acteur met die knijpoogjes’ zal hij op de redactie van Gitarist niet zo snel kwijtraken, maar we zijn wel onder de indruk van de gitaarcollectie die hij laat veilen. Rich.....meer »»

Gitarist 246 Playlist op Spotify

Beluister de muziek uit Gitarist september 2011

Bij het verschijnen van elke editie Gitarist zetten we alle muziek die voorkomt in dat nummer in een playlist op het Gitarist Spotify-kanaal. Ook voor Gitarist 246 staat er weer een nieuwe playlist kl.....meer »»

Textures presenteert nieuw werk

Nederdjentband klaar voor Amerikaanse tour

De Nederlandse progressieve metalgroep Textures gaat in september en oktober voor het eerst optreden in de Verenigde Staten en Canada. Als opwarmertje speelden ze op 23 augustus in de winkel van schoe.....meer »»

Epiphone Robb Flynn signature

Nieuw album Machine Head verschijnt eind september

Eind september verschijnt van Machine Head de langverwachte opvolger van 'The Blackening'. Gitarist sprak zanger-gitarist Robb Flynn onlangs in Amsterdam over 'Unto The Locust', zijn aanpak als produc.....meer »»

Fender Graham Coxon Telecaster

Signaturemodel voor Blur-gitarist

Graham Coxon is een van de beste en meest herkenbare gitaristen die de britpop in de jaren ’90 heeft voortgebracht. Tijdens zijn succesvolle carričre met Blur en ook bij zijn solowerk heeft Coxon alti.....meer »»

Jimmy Page eindelijk online

Officiële website jimmypage.com

Het is eindelijk zover: de officiële website van Jimmy Page is online. De gitaarlegende had de domeinnaam Jimmypage.com al een tijdje veiliggesteld, maar tot nu toe had hij er nog niets mee gedaan. <.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken