Trots op zijn gitaarspel: Jack White

Trots op zijn gitaarspel: Jack White

Video en audio bij het interview in Gitarist 376

Jack White heeft dit jaar heel wat te melden - bijvoorbeeld twee nieuwe soloalbums. Toch is van een vooropgezet plan geen sprake: "Meestal ben ik al halverwege als ik in de gaten krijg dat zich een ni.....meer »»

Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 376

In Gitarist 376, juli 2022 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsnivea.....meer »»

Regenboog-rebel: Furch Yellow Deluxe GC-CR

Video bij de test in Gitarist 376, juli 2022

Deze Furch ziet er misschien uit als een doodgewone grand concert met cutaway, maar dit model zit vol klankvolle innovaties. Benieuwd wat die zijn? Lees de test van de Furch Yellow Deluxe GC-CR in Git.....meer »»

StageCoach Sessions videoserie: fingerstyle gitaar met Gareth Pearson

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 376

In de tiende aflevering van StageCoach Sessions reizen we naar New York om een interview en een educatieve video op te nemen met Gareth Pearson, een van ‘s werelds beste fingerstyle-gitaristen. .....meer »»

Steven Wilson over de nieuwe Porcupine Tree

Video's bij het interview in Gitarist 375, juli 2022

‘Closure/Continuation’ is het eerste Porcupine Tree-album in bijna dertien jaar. De muziek van de Britse progrockers is meteen herkenbaar, maar een stuk minder stevig dan de laatste paar albums. I.....meer »»

Cory Wong video's en playlist bij het interview in Gitarist 375, juni 2022

Wong's Cafe, Cory and the Wongnotes video's en archiefinterview als download

Het gaat funkmeester Cory Wong maar om één ding: de groove. Luister maar naar zijn nieuwe album 'Power Station'! Toch rockt hij er flink op los op zijn album 'Wong’s Cafe' dat eerder dit jaar uit.....meer »»

Midnight special: Taj Mahal & Ry Cooder

Video en audio bij het interview in Gitarist 375

Na bijna zestig jaar kwamen Taj Mahal en Ry Cooder recent weer bij elkaar voor een eerbetoon aan Sonny Terry & Brownie McGhee. Het resultaat, ‘Get On Board’, behoort tot het beste werk dat elk van.....meer »»

Marike Jager: experimenteel, stuwend en soms crappy met M ft. M

Video en audio bij het interview in Gitarist 375

Marike Jager en drummer Martijn Bosman begonnen spontaan een duo en het resultaat is de leukste gitaarplaat van dit jaar tot nog toe. Crappy beats - zeggen ze zelf -, elektronica en samples duelleren .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken