Wereldpremičre nieuw werk Steve Vai in Groningen

Wereldpremičre nieuw werk Steve Vai in Groningen

Nieuwe samenwerking met Noord Nederlands Orkest, 24 en 25 mei

Steve Vai, meestergitarist maar ook een begaafd componist, is de kunstenaar bij uitstek om doorbraken te forceren. In zijn serieuze composities zoekt hij de grenzen van genres op, doorbreekt ze en bou.....meer »»

Blackstar ID serie - de video's

ID serie getest in Gitarist 266, mei 2013

In Gitarist 266, mei 2013, vind je een uitgebreide test van de nieuwe digitaal programmeerbare versterkers van Blackstar, de ID serie. In dit artikel op Gitarist.nl kun je de demovideo's van de fabrik.....meer »»

Selmer van Stochelo Rosenberg te koop

Voor wie niet op de kleintjes hoeft te letten...

Een Selmer Jazz uit 1947, voorheen van Stochelo Rosenberg, leadgitarist van het Rosenberg Trio, is te koop bij speciaalzaak The Fellowship of Acoustics in het Overijsselse Bergentheim. De gitaar van h.....meer »»

In memoriam Jeff Hanneman

Slayer-gitarist overleden in Californië

49 jaar is hij geworden. Slayer-gitarist Jeff Hanneman overleed op 2 mei 2013 in een ziekenhuis nabij zijn woonplaats ten zuiden van Los Angeles. Hoewel hij drie jaar geleden na een spinnenbeet een vl.....meer »»

Gitaarweek op tv en hier op Gitarist.nl

Op Cultura24 én Gitarist.nl: Jimi Plays Monterey, Gitaarjongens, Jimmy Page, The Edge, Jack White, Wes Montgomery, Gary Moore, Julian Coco en meer

Het is 'Gitaarweek' op Cultura 24 tv en Gitarist.nl. Vandaag, vrijdag 3 mei 2013 is de laatste dag. Tot diep in de nacht vannacht, met maar liefst 12 tv-documentaires en concerten waar de gitaar centr.....meer »»

Musikmesse - de video's

Videoreportages vanaf de beursvloer in Frankfurt

Drie dagen lang struinde de redactie van Gitarist de beursvloer van de Musikmesse in Frankfurt af op zoek naar de nieuwste gitaren, bassen, versterkers, effecten en meer. Het gedetailleerde, zes pagin.....meer »»

Nieuw Hendrix-album doorgelicht

Producer Eddie Kramer vertelt het verhaal achter People, Hell & Angels

Eddie Kramer was de producer van het nieuwe Jimi Hendrix-album ‘People, Hell & Angels': “Hendrix in de studio was een man met een visie”, herinnert hij zich. “Dat was onmiskenbaar. Hij had de concentr.....meer »»

Soleren in de stijl van Eric Clapton

Audio bij workshop Gitarist 266

Op pagina 72 t/m 78 van Gitarist 266 van mei 2013 vind je de workshop ‘Soleren in de stijl van Clapton’. In dit artikel bekijken we een groot deel van Eric Claptons belangrijkste technieken en solocon.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken