50 Onmisbare Licks deel 2

50 Onmisbare Licks deel 2

Audio en playlists bij de workshop in Gitarist 257

Op pagina 72 t/m 78 vind je het tweede deel van de workshop ’50 onmisbare licks’. Waar we vorige keer keken naar essentiële licks uit de blues en rock richten we ons dit keer op country-, jazz- en fun.....meer »»

Prince en zijn Mad Cat

Videoplaylist bij de test in Gitarist 257

In onze test van de H.S. Anderson Mad Cat reissue in Gitarist 257 (augustus, 2012) kun je lezen wat het verschil is tussen deze gitaar en het origineel waar Prince op speelt. Om je een beter idee te g.....meer »»

Speedfest 2012 bevestigt nieuwe namen

Vier nieuwe acts toegevoegd aan de festivalline-up

The Bronx, Demented Are Go, Red Fang en het Eindhovense Candybar Planet zijn de meest recente wapenfeiten van Speedfest 2012. De line-up begint daarmee al behoorlijk vorm te krijgen: eerder al waren M.....meer »»

Warwick Bass Camp & Open Day 2012

Bastrainingskamp en open dag in Markneukirchen (D)

Het Duitse basmerk Warwick biedt op dinsdag 4 t/m vrijdag 7 september een uniek ‘bastrainingskamp’ aan op hun eigen hoofdkwartier in Markneukirchen (D), inclusief verblijf en maaltijden, gevolgd door .....meer »»

North Sea Jazz - DAG 1

Een festival om te zoenen

Voor gitaristen en bassisten, maar eigenlijk voor iedere muziekliefhebber, was de editie 2012 van North Sea Jazz een hele goede. Drie dagen lang prachtige muziek van vertrouwde én verrassende formatie.....meer »»

North Sea Jazz - DAG 2

Oude hits en jonge verrassingen

Op de tweede dag North Sea Jazz tweemaal Jesse van Ruller en nog meer Nederlandse topgitaristen, Pat Metheny, George Benson en de verrassende Miles Okazaki. O ja, Hugh 'Dr. House' Laurie was er ook - .....meer »»

North Sea Jazz - DAG 3

Gitaarlegendes en Afrikaanse roots

De derde dag van North Sea Jazz bood snaarinstrumenmten in alle soorten en maten, van de banjo van Béla Fleck tot de contrabasgitaar van Anthony Jackson. Veel moois weer, met grote namen uit binnen- e.....meer »»

Guitar Matrix 4

Maandelijkse opmaat naar Amsterdam Electric

Zaterdag 14 juli organiseert Music Matrix in Amsterdam voor de vierde maal het Guitar Matrix Festival. Tijdens deze editie zijn er weer diverse optredens en clinics, van o.a. Mathias Janmaat (met Bomb.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken