Release van de Week: Solomon - It's All Downhill From Here

Release van de Week: Solomon - It's All Downhill From Here

Vandaag verschenen - 20 januari 2023

Bij het Limburgse Solomon voel je de sfeervolle invloeden van bands als Radiohead en Elbow, maar dan verwerkt in compactere, pakkendere nummers dan veel bands met vergelijkbare invloeden. Morgen doen .....meer »»

Release van de Week: Sem Jansen - Uncle Sem

Vandaag verschenen - 13 januari 2023

Uncle Sem is het indringende solodebuut van Sem Jansen. Het album vertelt het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man, inclusief nummers die hij inzong toen hij nog Britt heette. Sem is al jaren.....meer »»

Leif de Leeuw en Jeff Beck

Cause We've Ended As Lovers als rode draad door de carrière van Leif de Leeuw

Afgelopen zondag speelde Leif de Leeuw de hoofdrol in de derde aflevering van BJ Baartmans' Snarenplukkers. Daar speelde hij een ode aan Jeff Beck met het het nummer dat als een rode draad door zijn c.....meer »»

Jeff Beck is overleden - een uitgebreid eerbetoon op Gitarist.nl

Interview uit 2009 - uitgebreide biografie - de 5 beste gitaarsolo's volgens Jeff Beck

Gisterenavond laat meldde de familie van Jeff Beck dat hij de dag ervoor overleden was, 10 januari 2023, aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Hij is 78 jaar geworden. Hier op Gitarist.nl e.....meer »»

Jeff Beck, de ultieme players' player

Biografie van Britse gitaarlegende die gisteren op 78-jarige leeftijd is overleden

In een verklaring van zijn vertegenwoordiger wordt bevestigd dat Jeff Beck op 10 januari 2023 is overleden: "Namens zijn familie delen wij met diepe droefheid het nieuws van het overlijden van Jeff Be.....meer »»

Jeff Beck's favoriete gitaarsolo's aller tijden

Ter ere van het leven van een van de beste gitaristen ooit

Jeff Beck (24 juni 1944 – 10 januari 2023). We spraken in 2011 met Jeff Beck aan de vooravond van de lancering van zijn nieuwste album, Rock 'N' Roll Party: Honouring Les Paul. In dit artikel lee.....meer »»

Release van de Week: Maarten van der Grinten - A Guitar, a Man & a Song, Vol. 1

Vandaag verschenen - 6 januari 2023

Maarten van der Grinten, een van dé jazzgitaristen van Nederland, presenteert vandaag zijn soloalbum als slotstuk van de videoserie die hij de laatste drie maanden uitbracht op zijn Youtube-kanaal. B.....meer »»

Keur aan gitaristen op Flamenco Biënnale 2023

Diego Del Morao, Dani de Morón, Eduardo Trassiera, Yerai Cortés, Francisco Vinuesa

De negende editie van de Flamenco Biënnale toont van 20 januari tot 10 februari 2023 de vele gezichten van de hedendaagse flamencokunst met de internationale flamencotop. In Amsterdam, Arnhem, Brusse.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken